4x CM tot je dienst

Meer info en alle voorwaarden op www.cm.be/cm-voordelen
Alle nieuwe en gewijzigde voordelen vanaf 2019 vind je op www.cm.be.

TEGEMOETKOMING VACCINATIES

CM biedt twee nieuwe tegemoetkomingen voor vaccins aan. Het ene vaccin werkt tegen meningokokken B, die een hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging kunnen veroorzaken. Het andere kan het HPV-virus voorkomen, dat genitale, mond- of keelkankers kan uitlokken. Vraag bij aankoop van het vaccin aan de apotheker een BVAC-attest. Bezorg het attest aan je CM-ziekenfonds.

Ledenvoordeel

Ook voor griep-, pneumokokken- en reisvaccins kun een CM-tegemoetkoming krijgen. Voor de aankoop van vaccin(s) uit deze vijf categorie├źn kun je jaarlijks een tegemoetkoming tot 15 euro krijgen, voor al je vaccins samen. De tegemoetkoming voor het HPV-vaccin is bedoeld voor jongens van 12 tot en met 14 jaar, het meningokokken B-vaccin voor zuigelingen tot adolescenten. Ook de ziekteverzekering betaalt nog vaccinaties terug: www.cm.be/vaccinaties.

THUISOPPAS ZIEKE KINDEREN

THUISOPPAS ZIEKE KINDEREN

Als je kind plots ziek wordt, valt het soms niet mee om een oppas te vinden. CM voorziet een gekwalificeerde oppas aan huis. Je kunt van deze dienst gebruik maken voor zieke kinderen tot en met 12 jaar of tot 21 jaar voor kinderen met een beperking of langdurige ziekte. Het zieke kind moet lid zijn van CM. Bel naar 078 05 01 09.

Ledenvoordeel

De oppas kan langskomen van maandag tot en met zaterdag van 7 tot 20 uur, voor minimaal vier uur en maximaal negen uur per dag, voor maximaal vijf werkdagen per kind/per ziekte. Je betaalt 5 euro per uur of 1,75 euro per uur indien je recht hebt op de verhoogde tegemoetkoming.

TEGEMOETKOMING GEWRICHTSPROTHESEN

Rennen, springen, vliegen, vallen, een gewrichtsprothese, en weer doorgaan. Bij een gewrichtsprothese wordt je natuurlijke gewricht, zoals een knie of een heup, vervangen door een kunstgewricht. CM voorziet een tegemoetkoming. Bezorg de originele ziekenhuisfactuur aan je ziekenfonds.

Ledenvoordeel

De eerste 200 euro betaal je zelf, de rest van het bedrag legt CM bij met een maximum van 750 euro per hospitalisatie als de prothese voorkomt op de lijst die je vindt op www.cm.be/gewrichtsprothesen.

TEGEMOETKOMING ZIEKENHUISOPNAME

De factuur van een ziekenhuisopname kan hoog oplopen. Met een hospitalisatieverzekering ben je hier het beste tegen beschermd. Voor wie geen terugbetaling krijgt van een hospitalisatieverzekering, wil CM een stukje vangnet voorzien. Bezorg de ziekenhuisfactuur aan je ziekenfonds, samen met het aanvraagformulier op de website.

Ledenvoordeel

Wie geen terugbetaling krijgt van een hospitalisatieverzekering krijgt een tegemoetkoming van 75 procent van de oplegkosten voor de terugbetaalbare geneesmiddelen, het wettelijk persoonlijk aandeel voor het verblijf in de kamer en de medische en paramedische honoraria. Voor alle andere kosten zoals ereloon- en kamersupplementen, medisch gebruiksmateriaal en niet-vergoedbare geneesmiddelen is geen tegemoetkoming voorzien.