CM wil proactief en preventief inzetten op de gezondheid van de Vlaming. Die beweegt nog altijd te weinig. Voldoende beweging is goed voor lichaam en geest. Daarom lanceren we de BMI-campagne. We zijn er namelijk van overtuigd dat met z’n allen meer bewegen, leidt tot meer levenskwaliteit voor iedereen.

Hieronder vind je de 10 beste Beweeg Meer Ideeën.

01

Street wide web laserparcours

Door een laserparcours te creëren in de openbare ruimte, maken we van bewegen een niet te missen activiteit! We ontwikkelen een laserparcours dat we kunnen installeren in de openbare ruimte. De enige mogelijkheid om van A tot B te geraken? De lasers ontwijken! Het laserparcours kan als een roadshow door België reizen om zo iedereen aan te moedigen om meer te bewegen en bewegen als fun te beschouwen.

02

Samen beweegpakketten

Samen bewegen is leuker dan alleen en daardoor hou je het ook langer vol. Daarom vraagt CM elke stad en gemeente om een vaste avond in de week te kiezen om samen met de hele gemeente te bewegen. Om hierbij de gemeentes te ondersteunen ontwikkelt CM Samen beweegpakketten. Deze kan iedereen bestellen om de inwoners te helpen om samen te bewegen. In die pakketten zit materiaal om bewegen te ondersteunen, zoals een wandelparcours met zoektocht en springtouwen.

03

Recycle Fitness

Je kent dat wel, iedereen heeft thuis wel één of ander fitnessapparaat of een fitnessaccessoire die stof staat te vergaren op de zolder of in de garage. Dat is zonde. Daarom roepen we bedrijven op om onder de collega’s fitnessmateriaal te verzamelen en dit in een ruimte te zetten binnen het bedrijf. Zo kunnen collega’s samen bewegen onder de middagpauze. Want samen bewegen zorgt ervoor dat iedereen gemotiveerd blijft.

04

De move song

Je kent dat wel, zo’n nummer waarbij je gewoon niet stil kan blijven staan, je hele lijf wil bewegen. Heerlijk toch? Daarom creeërt CM samen met een bekend persoon zo’n nummer waarop je gewoon even los moet gaan. Dit kan op scholen en bedrijven om de dag mee te beginnen, tijdens de pauzes of ’s avonds om af te sluiten. Als je even alles los shaket voelt iedereen zich een stuk beter.

05

De mooiste trap van Vlaanderen

We organiseren een fotowedstrijd waarin we mensen vragen om een foto te maken van de mooiste trap die ze kennen. Ze nemen een foto aan het begin van de trap en helemaal boven aan de trap. Op die manier wordt deze trap niet alleen een mooie trap maar ook een gezonde trap. Want je bent van beneden naar boven en terug gegaan. De trap nemen, dat is de makkelijkste manier om te bewegen toch?

06

De langste kettingbrief

Bewegen met een doel is leuk, post krijgen is ook leuk. Daarom combineren we de twee en dagen we de Vlamingen uit om de langste kettingbrief van Vlaanderen te maken. Het idee? Op cm.be kun je een brief downloaden. Deze doe je vervolgens bij iemand op de post door een bepaalde afstand te voet af te leggen. Deze afstand noteer je op de brief. Je daagt de ontvanger uit om hetzelfde te doen enzovoorts. Zo ontstaat hopelijk een lange correspondentie. De langste kettingbrief wint een mooie prijs.

07

De gevende cadeaubon

CM ontwikkelt een nieuw soort bongobon die je kan geven aan iemand. De bedoeling is dat de persoon in kwestie eerst iets goed doet voor onze samenleving alvorens er zelf iets voor cadeau te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan wandelen met gehandicapten, revaliderende personen, asieldieren of bejaarden. Door dit te doen krijg je vervolgens het eigenlijke cadeau van de cadeaubon. Dit kan dan bijvoorbeeld een etentje zijn of een hotelovernachting of iets dergelijks.

08

De doe-box

In samenwerking met bewegingsexperts creeërt CM een doe-box. Deze doe-box zit vol met kaartjes met leuke en simpele bewegingsopdrachten. De bedoeling is om deze box op het werk te zetten en collega’s uit te dagen om een opdrachtje uit te voeren. Bovendien kan de doe-box ook aangevuld worden met nieuwe opdrachen die de collega’s kunnen verzinnen. Door elkaar uit te dagen en er een wedstrijdelement aan toe te voegen blijven mensen misschien meer bewegen.

09

1 minuut training-reclame

Niemand is dol op reclame. Daarom zorgt CM ervoor dat je het reclameblok nu nuttig kan gebruiken om in beweging te blijven. Dat doen ze door hun reclamespots in te zetten als ‘1 minuut training’. Het zullen makkelijke oefeningen zijn die iedereen mee kan doen vanuit zijn/haar woonkamer. Op het einde van het reclameblok volgt nog een tweede spot met het einde van de oefening en afsluitend een compliment voor zij die hebben meegedaan.

10

Beweegbuddy

Samen bewegen is zoveel leuker dan alleen. Daarom werken we samen met een bestaand platform of maken we een website waarop we het makkelijk maken om een beweegbuddy in jouw buurt te vinden. Wil jij graag fietsen, wandelen, skaten of iets anders doen maar weet je niet met wie? Plaats een oproep op het platform en vind jouw beweegbuddy.