4x CM tot je dienst

Meer info en alle voorwaarden op www.cm.be/cm-voordelen

OPPAS CHRONISCH ZIEKE MENSEN

Als mantelzorger wil je ook wel eens een boodschap doen, vrienden opzoeken of er gewoon even tussenuit zijn. Tijdens jouw afwezigheid bieden deskundige vrijwilligers thuisoppas aan.

Ledenvoordeel

De CM-oppas is er voor mensen die zorg nodig hebben en thuis wonen. Je vraagt het vijf dagen vooraf aan bij je regionaal ziekenfonds. De oppas kan overdag komen, ’s avonds of ’s nachts en kost je 2,80 euro per uur.

DIENST BLIJVEN THUIS WONEN

Als je ouder of minder mobiel wordt, lukt het soms niet goed meer om thuis veilig je plan te trekken. De dienst Thuis blijven wonen geeft advies om je wooncomfort te verbeteren. Een medewerker van CM komt bij je thuis en zoekt samen met jou naar de beste oplossingen om je leven veilig en comfortabeler te maken. Een van onze ergotherapeuten kan je ook begeleiden om bijvoorbeeld een hulpmiddel te leren gebruiken.

Ledenvoordeel

Gratis advies over woningaanpassing (één sessie) en begeleiding door een ergotherapeut (maximaal drie sessies). Je kunt de dienst aanvragen via het contactformulier op de CM-website, bij het Thuiszorgcentrum in je regio of bij een Thuiszorgwinkel in je buurt.

KORTING INCONTINENTIMATERIAAL

De rekening kan hoog oplopen als je dagelijks incontinentiemateriaal nodig hebt. CM-leden die thuis worden verzorgd, krijgen korting als ze het incontinentiemateriaal kopen bij Thuiszorgwinkel. Thuiszorgwinkel heeft specialisten in incontinentiezorg in huis. Zij geven advies op maat en helpen je om het meeste geschikte incontinentiemateriaal te zoeken. Je kunt verschillende stalen testen.

Ledenvoordeel

35 procent korting bij aankoop van incontinentiemateriaal in Thuiszorgwinkel.


De korting wordt automatisch verrekend bij je aankoop.

KAZOUVAKANTIES EN JOMBA-VAKANTIES

Elk jaar trekken duizenden kinderen op vakantie met Kazouvakanties en JOMBA-vakanties. Ook kinderen en jongeren met een handicap, autisme of gedragsproblemen zijn welkom. Speciaal voor hen organiseert Kazouvakanties en JOMBA-vakanties (Jongeren met bijzondere aandacht). De deelnemers verblijven in aangepaste centra. De begeleiders volgden extra vormingen met onder meer focus op medische zorg.

Ledenvoordeel

Voor CM-leden is er bij elke Kazouvakanties en JOMBA-vakanties sowieso al een straffe deelnemersprijs.
CM geeft een tegemoetkoming van 40 euro per nacht voor deelnemers aan een Jomba-vakantie.