4x CM tot je dienst

Meer info en alle voorwaarden op www.cm.be/cm-voordelen

VALPREVENTIE

Als je ouder of minder mobiel wordt, lukt het soms niet goed meer om thuis veilig je plan te trekken. De dienst Thuis Blijven Wonen geeft advies om je wooncomfort te verbeteren. Een medewerker van CM komt bij je thuis en zoekt samen met jou naar de beste oplossingen om je leven veilig en comfortabeler te maken. Een van onze ergotherapeuten kan je ook begeleiden om bijvoorbeeld een hulpmiddel te leren gebruiken. Nieuw is een oefenprogramma om zestigplussers met schrik om te vallen meer te laten bewegen.

Ledenvoordeel

Gratis advies over woningaanpassing (één sessie) en begeleiding door een ergotherapeut (maximaal drie sessies). Je kunt de dienst aanvragen via het contactformulier op de CM-website, bij het Thuiszorgcentrum in je regio of bij een Thuiszorgwinkel in je buurt.

HERSTELVERBLIJF

Na een hospitalisatie of ernstige ziekte kun je soms even niet meer voor jezelf zorgen en tijdelijk niet naar huis terugkeren. In een CM-herstelverblijf krijg je de kans om te revalideren. Zo krijgt ook je mantelzorger ondersteuning.

Ledenvoordeel

CM betaalt 34,86 euro tegemoetkoming per dag in het herstelverblijf. Als je recht hebt op de verhoogde tegemoetkoming, is dat 64,86 euro. Je krijgt de tegemoetkoming enkel bij een minimumverblijf van veertien dagen en een maximumverblijf van zestig dagen. Voor mensen met een orthopedisch steunverbod of een chemobehandeling stijgt de termijn tot maximaal negentig dagen.

GROEPSBEGELEIDING BIJ OBESITAS EN EETSTOORNISSEN

Zoek je hulp in je strijd tegen obesitas of een eetstoornis? Dan kun je een groepstherapeutisch programma volgen in een centrum of ziekenhuis. Een team dat bestaat uit een voedingsdeskundige, psycholoog of arts en een bewegingsdeskundige zal je begeleiden.

Ledenvoordeel

CM betaalt de helft van de kostprijs van de groepsbegeleiding terug, met een maximum van 250 euro. CM-leden met de verhoogde tegemoetkoming krijgen 75 procent terugbetaald, met een maximum van 300 euro. De terugbetaling gebeurt in twee delen: je ontvangt het eerste deel na de start, het tweede deel als je de begeleiding volledig beëindigt.

ROOKSTOPMIDDELEN

Probeerde je al meermaals te stoppen met roken, maar lukt het niet? Geen nood. Met hulp van buitenaf kun je je slaagkans vergroten. CM geeft je alvast een duwtje in de rug.

Ledenvoordeel

CM betaalt een tegemoetkoming van 50 procentvoor nicotinevervangende rookstopmiddelen zoals pleisters, tabletten, kauwgom, inhaler en mondspray. Je krijgt de tegemoetkoming enkel als je lid bent van CM, met een maximum van 50 euro per rookstopbehandeling bij een erkend tabakoloog. De middelen moeten aangekocht worden in een apotheker in België