Meest recent

Overweeg je een scheiding? Laat je gratis ondersteunen

CM en Copl begrijpen dat een scheiding een uitdagende periode kan zijn. Als je overspoeld wordt door emoties is het moeilijk om de situatie helder te bekijken. Daarom ontwierp Copl 'het Scheidingsproces' om je door elke fase van je breuk te begeleiden.

15 mei 2024 Verbinding
Auteur Uus Knops schreef het boek 'zijn we nog vrienden?' over dit thema

Wat als de vriendschap op is?

Er staan ellenlange afspeellijsten op Spotify om je te begeleiden bij liefdesverdriet. Zoek je op vriendschapsverdriet, dan blijft het stil. ‘Terwijl het verdriet om een verloren vriendschap net zoveel pijn kan doen’, zegt psychiater en rouwexpert Uus Knops. Leef sprak met haar over de do’s en don’ts als de vriendschap op is. Iemand gewoon gaan vermijden is alvast niet de manier.

15 mei 2024

6 redenen om je smartphone aan de kant te laten tijdens een kampweek

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van jongeren én hun ouders. Maar hoe pak je het aan wanneer je tiener een weekje op kamp vertrekt?

14 mei 2024 Opgroeien

Arbeidsongeschikt: niet nodig om bang te zijn van adviserend arts

Niet meer gaan shoppen of in het geniep sporten. Dat is wat mensen die lang afwezig zijn van het werk soms doen. Omdat ze zelf vinden dat dit niet kan of uit schrik voor scherpe reacties. Adviserend arts Anne-Marie Bonroy (57) is betrokken bij het ziekteproces. Hoe denkt zij er echt over? We durven het haar rechtuit te vragen.

13 mei 2024 Werk en ontspanning

Arbeidsongeschikt: 'Wie neemt het werk over?'

Niet meer gaan shoppen of in het geniep sporten. Dat is wat mensen die lang afwezig zijn van het werk soms doen. Omdat ze zelf vinden dat dit niet kan of uit schrik voor scherpe reacties. Als werkgever ondervindt Ilse Vandorpe (50) de impact van langdurige arbeidsongeschiktheid op het bedrijf. Hoe denkt zij er echt over? We durven het haar rechtuit te vragen.

13 mei 2024 Werk en ontspanning

Arbeidsongeschikt: ziek zijn is geen enkelband

Niet meer gaan shoppen of in het geniep sporten. Dat is wat mensen die lang afwezig zijn van het werk soms doen. Omdat ze zelf vinden dat dit niet kan of uit schrik voor scherpe reacties. Sara Van Damme (33) is door ziekte al twee jaar thuis. Hoe denken zij er echt over? We durven het haar rechtuit te vragen.

13 mei 2024 Werk en ontspanning
Dwangstoornis handen wassen kraan

Dwangstoornis: 5 dingen die je moet weten

Personen met een dwangstoornis denken dat ze bepaalde dingen moeten doen om zichzelf gerust te stellen. Psychiater Chris Bervoets, hoofd van het centrum voor dwangstoornissen UPC KU Leuven, legt uit wat een dwangstoornis is, hoe het ontstaat en hoe je er vanaf geraakt.

13 mei 2024 Mentaal welzijn

Brainstorm over je buurt

Een leuke buurt om in te wonen, dat wil toch iedereen? Zone WE40 (Beernem, Jabbeke, Oostkamp en Zedelgem) is nog op zoek naar buurtverbeteraars. Heb jij ideetjes voor een warme wijk? Kom mee brainstormen tijdens het Buurtplatform.

6 mei 2024 Preventie en gezondheid

Test: hoe denk jij over mensen die arbeidsongeschikt zijn?

Mag iemand die arbeidsongeschikt is nog op wandelvakantie gaan? Vind jij dat iemand zo snel mogelijk weer aan het werk moet? Of ligt de focus beter op herstel? Test hoe jij kijkt naar mensen die ziek zijn. Adviserend arts Anne-Marie Bonroy geeft toelichting bij elke stelling.

6 mei 2024 Factcheck en quiz