‘Een groot gat in de lucht springen en heel het huis bij elkaar roepen.’ Dat zou Hannah doen als ze de schrijfwedstrijd van de Jommekeskrant won, die werd georganiseerd voor de zeventigste verjaardag van Intersoc. Hannah en broer Quinten maakten elk een verhaal over reizen naar Zwitserland met Jommeke. Samen gingen ze met de hoofdprijs lopen. Ze mochten met het hele gezin vier dagen naar Wengen in het gezelschap van Jommeke.

Vele Vlamingen leerden de bergen kennen dankzij Intersoc

Op het schoolfeest eind mei kwam de stripheld in levende lijve het goede nieuws vertellen aan de kinderen. Tot dan moesten mama Leen en papa Pieter de verrassing geheim houden. ‘Maar we hadden een vermoeden’, glundert Quinten. ‘In de kast ontdekten we een grotere voorraad van de koeken die we gewoonlijk meenemen op reis.’

Iedereen in de bergen

Intersoc blaast dit jaar zeventig kaarsjes uit. In de zomer van 1949 trokken jongeren voor de eerste keer met de vakantiedienst van CM op reis naar Melchtal in Zwitserland, op avontuur met vrienden in de gezonde berglucht. Vier jaar later, in 1953, vond op dezelfde plek de eerste gezinsvakantie plaats. Geleidelijk aan werden de vakantiebestemmingen uitgebreid. Eerst alleen in Zwitserland, later ook in andere landen. Vele Vlamingen leerden de bergen kennen dankzij Intersoc.

Top van Europa

Wie dit jaar meegaat op reis, komt er ook Jommeke tegen. De blonde stripheld heeft veel gemeen met de vakantiegast van Intersoc en viert de verjaardag mee. Beiden willen plezier beleven met familie en vrienden en samen op avontuur trekken. Daarom werd voor de zeventigste verjaardag van Intersoc een nieuw album De Jungfrau smelt gemaakt. Hannah en Quinten zijn erbij als het officieel wordt voorgesteld boven op Jungfraujoch, de top van Europa. Het verhaal speelt zich volledig af in het autovrije Wengen.

Jommeke

Sneeuw in de zomer

Hannah en Quinten lopen er vier dagen in de voetsporen van Jommeke. In het Palace hotel worden de twee ontvangen als heuse VIP-gasten. En ze mogen als eersten verblijven in de speciaal ingerichte Jommekeskamer. ‘Slapen tussen tekeningen en onder een donsdeken van Jommeke, dat is nog een leuke verrassing die mama en papa voor ons hadden verzwegen’, vertelt Hannah. Met de trein naar de top van de Jungfrau is voor de twee ook een onvergetelijke ervaring. ‘In de zomer in de sneeuw spelen en sneeuwballen gooien naar mijn broer, dat is keitof’, zegt Hannah overtuigend. ‘Maar het is er wel megakoud’, vult Quinten aan.

Watertanden

Voor Hannah en Quinten is het niet de eerste trip met Intersoc. Ze gingen met hun ouders al meerdere keren mee naar Zwitserland. ‘Het eten is er altijd lekker en de dessertjes zijn heerlijk’, watertandt Quinten. ‘In de kinderclubs doe je toffe spelletjes met vriendjes’, weet Hannah. ‘En ook ’s avonds is er altijd wel iets leuks te doen’, legt Quinten uit.

Slapen tussen tekeningen en onder een donsdeken van Jommeke
Hannah Van den Broeck

Papa Pieter neemt voor deze gelegenheid de avondanimatie op zich en bereidt een quiz voor. Meteen is klein en groot enthousiast om mee te doen. De jongens nemen het op tegen de meisjes. Ambiance verzekerd. Al valt verliezen sommige jongens zwaar.

Op kindermaat

‘Toen de kinderen klein waren, gingen we niet ver op reis’, bekent mama Leen. ‘Tot ik vrienden hoorde vertellen over de kindvriendelijke vakanties van Intersoc in de bergen. Het gaat er veilig aan toe en er zijn clubs met activiteiten op kindermaat. Dat geeft ons de kans om eens een stevige tocht te doen.’  

Het eten is er altijd lekker en de dessertjes zijn heerlijk
Quinten Van den Broeck

Als het van Hannah en Quinten afhangt, gaan ze altijd op vakantie met Intersoc. Samen met vriendjes op stap gaan en ravotten, daar genieten ze van.

Supercontent

De Jommekeskamer en de eeuwige sneeuw zijn voor broer en zus de voltreffers in Wengen. Maar dat het de mooiste bestemming van Intersoc is, willen ze niet gezegd hebben. ‘Elke plaats heeft iets aparts’, vinden ze unaniem. ‘Ik wil hier wel nog wat blijven’, geeft Quinten toe. In de grote vakantie gaan ze naar Leysin. ‘Ik heb zin om al te vertrekken’, komt Hannah tussen. Met een reis in het vooruitzicht en met de nieuwste Jommekesstrip onder de arm gaan ze supercontent naar huis.