1. Trap je sapje op een sappentrapper

Zin in een drankje? Dan moet je eerst fietsen. CM nodigt bezoekers op evenementen of haar personeel op het werk uit voor een rondje op de sappentrapper. Om de dorst te lessen, moeten ze een fysieke inspanning leveren. De actie loont. Een zelf getrapt sapje smaakt dubbel zo goed.

2. Bewegen voor een gratis treinticket

Enkele bewegingsoefeningen doen voor je de trein neemt. Daarmee maakten reizigers tijdens de beweegcampagne vorig jaar kans op een gratis ticket. CM trok met de Beweeg-O-Maat in verschillende stations de aandacht. De pendelaars konden traplopen of winkelmandjes heffen.

3. Hinkel op straat

Op weg naar het werk of voor een winkel eens op een hinkelpad springen. Dat stimuleerden CM en de programmamakers van Make Belgium Great Again. Zij lieten in pleinen, parken en winkelstraten overal in Vlaanderen publieke hinkelpaden tekenen. Niet alleen kinderen maar ook volwassenen lieten zich verleiden om erop te hinkelen. Plezier en beweging verzekerd.

4. Doe yoga op het werk

Elke maandagmiddag haalt Nathalie collega’s op het nationaal secretariaat in Brussel van achter hun bureau voor een halfuurtje yoga op het werk. Niet om hen hun lichaam in moeilijke bochten te leren wringen.

Wel om met eenvoudige bewegingen de spieren los en het hoofd leeg te maken. Een korte yogasessie ontspant en verhoogt de concentratie nadien.