Ingrediënten

  • Een flinke scheut informatie over gezonde voeding 
  • Een mengeling van artikels, quizzen en factchecks 
  • Enkele eetlepels infosessies, workshops, cursussen en webinars 
  • Een maatbeker vol online gezondheidsprogramma’s van Healthy Habits en Strak Plan 
  • Een handvol CM-voordelen zoals een tegemoetkoming bij voedings-en dieetadvies of een gesprek met de CM-gezondheidsconsulent 
  • Een zoekrobot om een diëtist of klinisch psycholoog in je buurt te vinden 
  • Een snuifje inspiratie met onder andere recepten, kookboeken en andere nuttige producten 

Bereiding

Betrouwbare info

Scheid feit van fictie met betrouwbare informatie over voeding. De website serveert je hapklare antwoorden op je borrelende gezondheidsvragen. Zo leer je bijvoorbeeld wat een gezond eetpatroon is, dat voeding ook invloed heeft op je slaap en hoe het eetgedrag van je kind zich ontwikkelt. Wil je bijkruiden? Dat kan met de pittige artikels en interactieve quizzen. De factchecks fileren scherpe vragen zoals tast fastfood je geheugen aan? Of is seldersap een wondermiddel

Tools om zelf mee aan de slag te gaan 

Laat je kennis en ervaring rijzen dankzij een uitgebreid aanbod, ontwikkeld door erkende diëtisten. Zij zetten onder meer praktische workshops en boeiende webinars op het menu. Een suggestie van de chef? Neem deel aan een van de online gezondheidsprogramma’s. Het Healthy Habits Groepstraject bijvoorbeeld. Je stelt er een programma samen door enkele thema’s te kiezen zoals eten als reactie op stress of emoties of verzadigend en gezond ontbijt. Je krijgt ook advies op maat van diëtist Pieter Brughmans tijdens vijf motiverende groepssessies. In Skip the diet, een gezondheidsprogramma van Strak Plan, leer je nee te zeggen tegen diëten en zet je stappen naar gezonde leefgewoontes. 

Deskundige hulp 

Blijf niet op je honger zitten als je begeleiding zoekt. Heb je vragen over voeding of wil je persoonlijk voedingsadvies? Dan kun je bij een diëtist aankloppen. Denk je dat je probleem met voeding een psychologische oorzaak heeft? Spreek dan je huisarts aan om samen de problemen in kaart te brengen. Je arts kan je eventueel doorverwijzen naar een psycholoog. 

Gespecialiseerde hulp in je buurt vind je via de zoekmodule. Per professional krijg je praktische informatie zoals contactgegevens en consultatie-uren mee. 

Inspiratie

Breng je inspiratie aan de kook met de vele lekkere en gezonde recepten op de website. Vind je je gading niet tussen deze recepten? Check dan zeker het kookboek dat op de website staat. Daarnaast zijn er nog verschillende producten die je helpen zoals een gezonde winkelgids, de seizoenkalender voor groenten en fruit en Start to mealprep. Een meal preppen wil zeggen dat je een maaltijd voor een of meerdere dagen al voorbereidt op een moment dat je meer tijd hebt. Je krijgt tips, een weekmenu, een boodschappenlijst en instructies voor de bereiding. 

Heb je echt geen inspiratie of geen zin om te koken, maar wil je wel een maaltijd die goed is voor de planeet? Laat lekkere en plantaardige diepvriesmaaltijden van Solid Stash aan huis leveren. 

Slaap op je twee oren

CM helpt je niet alleen met gezonde voeding, maar ook met je nachtrust. Goed en voldoende slapen is heel belangrijk. Heb je vragen over slaap? Online tref je vaak een wirwar aan informatie. Op www.cm.be/slaap vind je het antwoord op je vragen en heel wat betrouwbare info naast interactieve quizzen en interessante gezondheidsprogramma’s van onder meer Start to Sleep. Je treft er ook nuttige producten die je bijvoorbeeld helpen met je ademhalingstechnieken zoals de Moonbird of Somnox. Ook als je experten zoekt om je te helpen, kun je er terecht.  

Ontdek ook