1. Beter slapen, minder stress
  De slaapkwaliteit en concentratie van de deelnemers ging er met ruim 15 procent op vooruit. Het stressniveau daalde met 4 procent. Ook de mentale gezondheid verbeterde tijdens die 30 dagen met bijna 6 procent.  
   
 2. Meer energie
  Het zal je wellicht niet verwonderen dat ook de lichamelijke gezondheid en fitheid toenamen. De deelnemers gaven aan zich 13 procent energieker te voelen.  
   
 3. Duurzaam resultaat
  Nog beter is dat de positieve effecten bleven. Een maand na de 30-30-campagne was het stressniveau nauwelijks verhoogd en bleef de mentale gezondheid ruwweg op hetzelfde peil. En wat nog blijvend was? De bewustwording van het belang van bewegen en tijd doorbrengen in de natuur.  
   
 4. Een nieuw bos
  De deelnemers dragen ook hun boompje bij aan gezond Vlaanderen. Per deelnemer wordt een vierkante meter bos aangelegd, wat goed is voor 6.800m² nieuw bos. 

Wie nam deel aan het onderzoek?

Negen op de tien waren vrouwen, meestal met een gezin. Ongeveer drie kwart beoordeelde vooraf de mentale en lichamelijke gezondheid als redelijk tot zeer goed.

Bijna alle vrouwen gaven aan dat ze liever niet alleen op onbekend terrein bewegen, maar bij voorkeur samen met vrienden of het gezin. Voor de helft van de deelnemers vormden ‘geen tijd’ en ‘slecht weer’ soms een belemmering om het groen in te trekken.