Tandenpoetslied

‘Met een tandenborstel in je mond, kom je heel de wereld rond!’, zingt Lanterfantje. De olifant trekt in zijn lied van land tot land en doet een geweldige ontdekking: iedereen spreekt dezelfde taal tijdens het tandenpoetsen. Het tandenpoetslied leert je kind de juiste tandenpoetstechnieken en het refrein is tof om mee te zingen. Jawel, met je tandenborstel in je mond.

Het lied duurt twee minuten, net zo lang als een goede poetsbeurt. Dankzij Lanterfantje vliegt die tijd voorbij.

Tandenpoetskaart

Met de tandenpoetskaart leer je je kind stap voor stap hoe je je tanden moet poetsen. Je start met hoeveel tandpasta je nodig hebt en eindigt met het napoetsen door mama of papa. De mooie tekeningen van Lanterfantje maken elke fase voor iedereen direct duidelijk.

Als ouder krijg je er enkele nuttige tips bovenop. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar gebruik je bijvoorbeeld het best een tandpasta met een fluoridegehalte van slechts 1000 tot 1450 ppm (delen per miljoen), want jonge kinderen slikken tandpasta in.

Lanterfant-boekje

Lanterfantje bundelt naast het lied en de tandenpoetskaart nog veel meer in zijn boekje dat je op de website kunt downloaden, zoals kleurplaten en educatieve spelletjes. Met het kleur- en knipspel steken kinderen bijvoorbeeld op welk eten goed is voor de tanden en wat ze het best vermijden.

Samen met Lanterfantje komt je kind alles te weten over een goede mondhygiëne. Dat is ook bij kinderen belangrijk, want gezonde kindertanden zijn essentieel voor een gezond volwassen gebit.

Gaan je kinderen al naar de basisschool?

Dan kunnen ze vanaf het eerste leerjaar rekenen op Ben De Bever. Een handige video, de toffe beats van het Ben de Bever-lied en een leuk spel helpen je kinderen om nog beter hun tanden te poetsen.

Ben je leerkracht? Dan kun je aan de slag met het educatief pakket Ben de Bever. Het bestaat uit lessuggesties en tal van opdrachten voor het eerste, tweede en derde leerjaar. De belevingswereld van de kinderen staat centraal, de focus ligt op ervaringsgericht onderwijs.