Nu vraag je je misschien af wat netwerkcoördinatoren doen. Wel, zij ondersteunen jou en je buurt bij het organiseren van allerlei activiteiten, ze leggen de nodige contacten en helpen je mee op weg naar een gezondere omgeving.

Meer levenskwaliteit? Hoe dan?

Een kleine greep uit het aanbod: workshops waarbij je leert op een goedkope manier gezond eten op tafel te zetten of je veerkracht leert vergroten. Of wil je meer info over darmkanker? Iemand aan het woord laten over leven met autisme? Ook mantelzorg, stress en burn-out, en EHBO zitten in het aanbod.

Daarnaast zet Gezonde buurt graag haar schouders onder grotere projecten waar gezondheid op een of andere manier in de kijker wordt gezet. Samen bekijken hoe we ons steentje kunnen bijdragen? Of heb je een eigen idee? Laat ons iets weten!

Wie zijn die netwerkcoördinatoren nu eigenlijk?

Deze keer stellen we je vijf van onze Oost-Vlaamse netwerkcoördinatoren voor, namelijk van de regio’s Dender, Meetjesland, Panacea, Schelde en Leie, en Noord-Oost Waasland!

Staat jouw netwerkcoördinator er niet bij? Ontdek hier wie jouw aanspreekpunt is!

Hans Van Erdeghem, netwerkcoördinator Dender

Netwerkcoördinator Dender: Hans Van Erdeghem

Hans (41) combineert zijn gezin met het verenigingsleven. Zijn professioneel leven speelde zich vooral af bij personen met een beperking.

Hierdoor blijven gezondheidsthema’s voor personen met een beperking en hun omgeving hem altijd triggeren.

Een solidaire, zorgzame en gezonde buurt waar samenwerken centraal staat: daar streef ik naar.

Ontdekken waar Hans zoal mee bezig is? Voeg hem snel toe op Facebook!

Tibo Vanwambeke, netwerkcoördinator Meetjesland

Netwerkcoördinator Meetjesland: Tibo Vanwambeke

Vooraleer hij in de bijzondere jeugdzorg aan de slag ging, studeerde Tibo (23) sociaal werk.

Niet alleen zet hij zich in om mensen te versterken in hun gezondheid en hen maximaal te ondersteunen, ook de onderbenutting van de verhoogde tegemoetkoming geeft hij prioriteit.

Het is iets wat mensen meer ademruimte kan geven in deze tijden. En het opent de deur naar tal van andere sociale rechten en voordelen.

Wil je weten hoe Tibo dit aanpakt, word dan zeker lid van zijn Facebookgroep!

Sari Stoops, netwerkcoördinator Panacea

Netwerkcoördinator Panacea: Sari Stoops

Creativiteit, wandel- en fietsvakanties en knus een boekje lezen in de zetel, allemaal dingen die Sari (51) beschrijven.

Na jarenlange ervaring met vrijwilligers bij Broederlijk Delen en Kras vzw, zet ze zich nu in voor een gezonde buurt waarin geestelijke en fysieke gezondheid de nodige aandacht krijgen.

Mijn droom is om een grote, actieve groep mensen te creëren die samen met anderen het sociale netwerk en vangnet rond gezondheid en levenskwaliteit steviger maakt.

Zo zette Sari, met een aantal organisaties uit de streek en de Vlaamse Ardennen, een aantal acties op poten tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Wat ze nog gepland heeft, ontdek je in haar Facebookgroep!

Lieven Jacobs, netwerkcoördinator Schelde en Leie

Netwerkcoördinator Schelde en Leie: Lieven Jacobs

Muziek, voetbal, games, natuur en papa van twee pubers: Lieven (45) in een notendop.

Samenwerking is hét kernwoord als je vraagt wat hij als netwerkcoördinator wil bereiken. Want zo wil hij mensen helpen hun drempels te overwinnen en de gezondheidswens in de buurt en gemeente te realiseren: samen.

Op vlak van gezondheid en welzijn gebeurt er zo veel, maar vaak naast elkaar. 

Door de handen in elkaar te slaan – inwoners, verenigingen én gemeenten – kunnen we niet alleen meer, maar ook de juiste mensen bereiken.

Benieuwd? Voeg Lieven toe op Facebook en word lid van zijn Facebookpagina!

Jana Schmitt, netwerkcoördinator Noord-Oost Waasland

Netwerkcoördinator Noord-Oost Waasland: Jana Schmitt

Jana (32) gaat samen met haar partner en driejarig zoontje dansend door het leven en is gebeten door alles wat met gezondheid te maken heeft.

Ze studeert Toegepaste Gezondheidswetenschappen omdat ze wil weten waarom een gezonde leefstijl voor de ene persoon makkelijker is dan voor de andere. Die kennis gebruikt ze om de buurtgezondheid aan te pakken.

Alle stapjes in de goede richting tellen en die visie wil ik graag meegeven aan de mensen met wie ik als netwerkcoördinator in contact kom.

Momenteel werkt ze aan een infosessie rond PFOS en (moes)tuinieren. Meer info volgt op de Facebookgroep van Noord-Oost Waasland!

Benieuwd hoe het er in andere provincies aan toegaat?