Ingrediënten

Voor de bowl

  • 100 g quinoa 
  • 350 g makreelfilet (of tofu als vleesvervanger)
  • 150 g tuinbonen, gedopt 
  • 1 appel 
  • 2 el citroensap 
  • 2 kl sesamzaadjes 
  • 150 g rode biet blokjes, gekookt 
  • 150 g zeekraal 
  • 3 lente-uitjes 

Voor de marinade

  • 6 el maïsolie 
  • 3 el citroensap 
  • 1 el sesamolie 
  • 1 el sesamzaadjes 

Bereiding

  • Kook de quinoa gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Snijd de makreel in blokjes. 
  • Maak de marinade: Meng de maïsolie met het citroensap. Voeg sesamolie, sesamzaadjes, peper en zout toe. Sprenkel 2/3 van de marinade over de makreelblokjes en zet dit een half uurtje in de koelkast. Houd de rest van de marinade apart. 
  • Snijd de appel in plakjes en besprenkel met 2 el citroensap. Meng de helft van de tuinbonen en de lente-ui met de quinoa en de rest van de marinade. 
  • Verdeel de quinoa over kommetjes. Werk af met de zeekraal, gemarineerde makreel, appelplakjes en rode biet, de rest van de tuinbonen en de lente-ui. 

Ontdek ook