
Kruimelpad
Recept: Poke bowl met makreel
Gezond en lekker, dit recept voor 4 personen met tuinbonen en makreel. Bovendien is het al op 30 minuten klaar.

Ingrediënten
Voor de bowl
- 100 g quinoa
- 350 g makreelfilet (of tofu als vleesvervanger)
- 150 g tuinbonen, gedopt
- 1 appel
- 2 el citroensap
- 2 kl sesamzaadjes
- 150 g rode biet blokjes, gekookt
- 150 g zeekraal
- 3 lente-uitjes
Voor de marinade
- 6 el maïsolie
- 3 el citroensap
- 1 el sesamolie
- 1 el sesamzaadjes
Bereiding
- Kook de quinoa gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de makreel in blokjes.
- Maak de marinade: Meng de maïsolie met het citroensap. Voeg sesamolie, sesamzaadjes, peper en zout toe. Sprenkel 2/3 van de marinade over de makreelblokjes en zet dit een half uurtje in de koelkast. Houd de rest van de marinade apart.
- Snijd de appel in plakjes en besprenkel met 2 el citroensap. Meng de helft van de tuinbonen en de lente-ui met de quinoa en de rest van de marinade.
- Verdeel de quinoa over kommetjes. Werk af met de zeekraal, gemarineerde makreel, appelplakjes en rode biet, de rest van de tuinbonen en de lente-ui.