Deze lichaamsdelen mag je niet vergeten insmeren met zonnecrème

01

Rond de randjes van je (bad)kledij

Net als bij schilderwerken tellen niet enkel de grote vlakken maar ook de randjes. Die zijn soms lastiger te bereiken. Smeer je dus best in voor je je zwempak aandoet of schuif je kledij opzij bij het insmeren. Wist je trouwens dat in sommige kledingstukken de UPF of Ultraviolet Protectie Factor op het label staat? Die geeft de bescherming van het kledingstuk tegen uv-straling weer. 

02

Oogleden

Beeld je in dat je op het strand ligt. Een heerlijk briesje, je ogen gesloten, genieten! Denk je er ook aan om de dunnere huid van en rond je oogleden in te smeren? Breng voorzichtig gewone  zonnecrème of zonnecrème voor het gezicht aan. Draag ook een zonnebril met uv-bescherming. 

03

Lippen

Je lippen zijn kwetsbaar voor uv-straling doordat de huid heel dun is. Gebruik zonnecrème of een speciale lippenbalsem met Sun Protector Factor (SPF). De SPF geeft aan hoe goed het zonnebrandmiddel je tegen uv-B-straling beschermt. 

04

Nek en oren

Heb je kort haar of doe je vrolijk je haren in een staart? Vergeet zowel de voor- als de achterkant van je nek en je oren niet in te smeren. Of nog beter: zet een hoed met brede rand of pet op die de zon uit je gezicht houdt en ook je oren en nek beschermt. 

05

Handen

We gebruiken onze handen om ons lichaam in te smeren en toch durven we de bovenkant te vergeten. Laat dus je ene hand de andere een handje helpen.

06

Voeten

Loop je op je blote voeten op het strand? Het is prutswerk maar het loont de moeite om je voeten op tijd zandvrij te maken en in te smeren. Lig je op je buik? Denk eraan om ook je voetzolen in te smeren. Want wie zijn voetzolen verbrand, moet op de blaren wandelen. 

07

Schouderbladen

Zijn je armen enkele centimeters te kort om je rug van boven tot onder van links naar rechts in te smeren? Tik dan even op de schouders van je gezelschap. Niet slecht toch, zo’n gratis massage?

Gratis zonnecrème en oordoppen op festivals

Dankzij Goed en Eucerin kunnen festivalgangers zich gratis insmeren met zonnecrème. Haal jouw klodder zonnecrème bij de mobiele CM-teams.

Wil je bovendien genieten van de muziek zonder tuut in je oren? CM staat ook voor je klaar met gratis oordopjes.

4 tips om je huid te beschermen

1.Breng om de twee uur een zonneproduct aan, ook voor het zwemmen en zeker erna of bij veel zweten. Ook met zonnebescherming blijf je het best niet te lang in de zon.

2.Droog je onmiddellijk goed af als je uit het water komt. Waterdruppeltjes op de huid hebben een lenseffect, dat zonnebrand in de hand werkt. Smeer je ook onmiddellijk opnieuw in.

3. Vermijd buitenactiviteiten wanneer de zon het felst schijnt (tussen 12 en 15 uur), vooral op dagen waarop de uv-index drie of meer bedraagt.

4. Ook bij bewolkt weer of in de schaduw van een boom of parasol kan je huid verbranden omdat niet alle uv-straling wordt tegengehouden. Bekijk dus zeker de UPF-factor van je parasol.