‘Toen ik eerder dan verwacht bericht kreeg dat ik al met pensioen kon gaan, twijfelde ik niet’, begint de goedlachse Oostendse haar verhaal.  ‘Maar ik was niet van plan met mijn zetel te vergroeien. Ik heb het nodig om me nuttig te blijven voelen, me in te zetten voor een warme samenleving en onder de mensen te blijven.’

Administratieve hulp

Toen hoorde ze over CM-Spaak. ‘Dat leek me ongelofelijk zinvol als nieuwe uitdaging’, herinnert Inès zich. De vrijwilligers van CM-Spaak bieden administratieve hulp aan huis na doorverwijzing van professionele diensten. ‘Nog geen maand daarna was ik er al aan de slag.’

Inés Valcke

Variatie troef

‘Wat ik zo aangenaam vind, is dat dit werk zo afwisselend is. De ene dag help je een ouder persoon met het klasseren van zijn papieren, de andere dag help je een alleenstaande moeder met een migratieachtergrond bij het administratief afhandelen van haar huurcontract.

Ik ga langs bij mensen met een visuele beperking, bij jongeren die nog niet goed weten hoe administratie werkt, bij senioren die niet meer kunnen bijbenen in deze digitale wereld.

En stuk voor stuk zijn deze mensen zo dankbaar voor mijn raad en daad’, glimlacht Inès.

 

 

Waardering

CM ondersteunt de vrijwilligers met vormingen, ontmoetingsmomenten en een vergoeding voor de onkosten. ‘Er heerst echt een toffe sfeer onder de vrijwilligers en ik voel ook de waardering van de beroepskrachten’, getuigt ze.

‘Ondertussen ging ik ook nog aan de slag bij CM-Oppas bij een gezin met kinderen met een beperking. Iets helemaal anders, maar ook heel fijn.’

Iets betekenen voor een ander is onbetaalbaar
Inès Valcke

CM zoekt jou!

De vraag naar ondersteuning bij thuiszorg blijft stijgen. Logisch, want mensen blijven steeds langer thuis wonen. Daarom is CM dan ook op zoek naar nog meer vrijwilligers.

Inès voelt zich een beetje een ambassadeur: ‘Iets betekenen voor een ander is onbetaalbaar! Ik kan het echt iedereen aanraden’, besluit ze.

 

Zoek je een betekenisvolle vrijetijdsbesteding en wil je graag een verschil maken in jouw regio? Dan ben jij de persoon die we zoeken bij CM Zorgend Vrijwilligerswerk. Stuur een mailtje. We geven je met plezier wat meer uitleg. 

Ontdek ook