De activiteiten van CM willen we graag tot bij de mensen brengen
Koen, netwerkcoördinator Limburg

Gezonde Buurt

Een van die ideeën komt van het buurthuis in Houthalen. Daar wilde de vrouwenwerking graag een gezondheidsweek op poten zetten. Met de hulp van CM-Gezondheidsacademie en Gezonde Buurt werden er infosessies over positieve gezondheid en veerkracht aangeboden.

Het resultaat? Een week lang activiteiten, stuk voor stuk volzet. Koen Van Doninck, netwerkcoördinator zone Zuid-Oost-Limburg, licht toe hoe ook jij zo’n initiatief kunt opstarten.

Voor iedereen

Tegenwoordig kun je veel fabeltjes over gezondheid vinden op het internet. ‘Daarom biedt CM-Gezondheidsacademie (online) infosessies, workshops, … aan met betrouwbare informatie.

'De thema’s zijn divers, waardoor iedereen er wel iets terugvindt wat voor hem van toepassing is. Het is dan ook logisch dat iedereen zich ervoor kan inschrijven, CM-lid of niet’, vertelt Koen.

‘En dat we de mensen iets nieuws willen bijleren, is een feit. Wist je dat de workshop ‘veggie koken’ een groot succes was en er in het najaar opnieuw kookworkshops op de planning staan?’

Een nieuw initiatief uitwerken in je buurt? We gaan samen aan de slag!
Koen, netwerkcoördinator Limburg

Gezonde ideeën

‘Deze activiteiten willen we graag tot bij de mensen brengen. Daarom kan een vereniging of organisatie een van de bestaande vormingen aanvragen via Gezonde Buurt. De netwerkcoördinatoren organiseren dan samen met de educatieve medewerkers de gevraagde activiteit.’

‘Of’, zegt Koen, ‘je kunt op eigen houtje met een nieuw gezondheidsinitiatief tot bij ons komen. Dan gaan we samen aan tafel zitten en bekijken we jouw idee. We begeleiden je en werken het samen uit tot een finaal project.’

‘Zowel met CM-Gezondheidsacademie als Gezonde Buurt willen we graag zo veel mogelijk mensen betrekken. Zo werken we samen aan een betere levenskwaliteit voor iedereen’, vult Koen aan.

Netwerkcoördinatoren Limburg

In jouw buurt

'Out of the box denken? Een thema aanbrengen waar CM nog niet aan heeft gedacht? Of is er ruimte voor verbetering in je buurt? Het kan allemaal! Want wie kan de buurt beter inschatten dan de bewoners zelf? Ook initiatieven om de mensen in je omgeving samen te brengen en te inspireren zijn meer dan welkom.’

‘We horen graag jouw eerlijke mening!’, geeft Koen mee. Samen met zijn collega’s Alessandro, Anneleen, Lieselotte, Katrien en Cliff zoekt hij nog enthousiaste mensen die hun schouders willen zetten onder een gezondere buurt.