Ook Karolien Theys (33), netwerkcoördinator in de Druivenstreek, kan erover meespreken. ‘Ouderschap kan best heftig zijn. De maatschappij gaat razendsnel en je moet maar mee, ook als jonge ouder. Gezonde Buurt start in september met het project Overweldigend Ouderschap. Hiermee willen we alle mama's of papa’s ondersteunen in hun ouderlijke rol.

Verbinding en ontmoeting

En of ze verbindend werkt! ‘Het project zal doorgaan in het CM-punt in Tervuren. Iedereen kan er terecht voor advies, een gesprek met de gezondheidsconsulent en vormingen. Maar bovenal wordt het een ontmoetingspunt waar mensen samen iets drinken en nadenken: wat gebeurt er in mijn regio en hoe kan ik het verbeteren?’

We willen jonge ouders ondersteunen en samenbrengen
Hannelore Baudaer

Ouderschap in de schijnwerpers

Om aan te tonen dat het CM-punt iets waardevols kan betekenen, organiseren we het project Overweldigend Ouderschap samen met Huis van het Kind. Gezondheidsconsulente Hannelore Baudaer en ik kwamen op het idee omdat we zelf jonge mama’s zijn. Mama of papa zijn is buitengewoon, maar ook overweldigend. Zelfs als de kinderen ouder zijn. Ik krijg stress als ik nog maar aan de ochtendrush denk’, lacht ze.

Sterk team

‘We hebben elk onze eigen sterktes en zijn ervan overtuigd dat we een divers programma kunnen uitbouwen. Ik leg contacten met partners, zoals schrijfster en psychotherapeute Lut Celie. Zij biedt tips over weerbaarheid aan voor ouders of instanties die kinderen uit emotioneel moeilijke situaties opvoeden. Hannelore geeft op haar beurt een vierdelige workshop over de voedings-, bewegings- en geluksdriehoek. Tot slot organiseert Huis van het Kind ook enkele interessante workshops.'

Komen is de boodschap

Wie wil meegenieten van de interessante activiteiten tijdens het project Overweldigend Ouderschap, blokkeert best 24 september tot 8 oktober in de agenda. Het belooft een leerrijke veertiendaagse te worden! Wie graag de handen uit de mouwen wil steken als vrijwilliger, kan altijd een mailtje sturen.

Ontdek ook