Hoe beluister je een podcast via een website?

Je kunt de podcasts van Leef beluisteren via deze website. Beluister alle afleveringen met een simpele klik op de play-knop onderaan de pagina.

Via de website van Spotify kun je niet alleen muziek maar ook podcasts beluisteren. Dit platform vraagt je doorgaans om een profiel aan te maken alvorens je kunt starten.

Hoe beluister je een podcast?

Ben je aangemeld? Scrol dan even naar beneden tot je de knop ‘web player starten’ tegenkomt. Klik erop en klik daarna links op ‘zoeken’. Er verschijnt nu een zoekbalk bovenaan je scherm. Tik deze tekst in: ‘Wat je nog niet wist over…’. De podcast zal nu verschijnen in je zoekoverzicht.

Knop volgen

Klik op de podcast en je krijgt een korte inhoud te zien van onze reeks én een handige overzichtslijst met alle reeds gepubliceerde afleveringen. Fan? Dan kun je de podcast makkelijk opnemen in je favorietenlijst door te klikken op ‘volgen’.

Hoe beluister je een podcast via een app?

Luister je graag naar meerdere podcasts van verschillende uitgevers? Dan kan het handig zijn om een podcast-app te installeren op je smartphone. Zo kun je makkelijk zoeken naar de onderwerpen die je interesseren of grasduinen tussen de suggesties.

Google Play - App Store

Er zijn heel wat verschillende apps waarmee je podcasts kunt beluisteren. De podcast van Leef vind je vlot via Spotify, Google Podcast, Apple Podcast en Podcast Addict. Apple-gebruikers kunnen een van deze apps downloaden via de App Store, alle anderen via Google Play. Tip: Apple-gebruikers hoeven eigenlijk zelfs niets te installeren, want de Apple Podcast app staat standaard op elke iPhone.

Nadat je de gekozen app installeerde, kun je terecht in het zoekvenster van de applicatie (meestal bovenaan). Tik daar de naam in van de podcast die je graag wil beluisteren. De podcast van Leef kun je terugvinden door Wat je nog niet wist over … in te tikken.

Heb je gevonden wat je zocht? Klik dan op ‘subscribe’, ‘volg’ of ‘abonneer’. Op die manier krijg je een melding van elke nieuwe aflevering die verschijnt.

Wil je de aflevering offline beluisteren? Dan kun je klikken op ‘download’. Op die manier staat de podcast-aflevering op je smartphone en hoef je dus geen internetverbinding te hebben om te kunnen luisteren.