Drumster Isolde Lasoen heeft al zo lang ze zich kan herinneren migraine. Tot meerdere keren per maand. Soms houdt ze haar gevecht tegen de aanvallen verborgen voor haar omgeving, maar ze geeft niet op. Op het podium staan is haar wraak.

‘Het is niet gewoon koppijn. Het is een heel andere soort pijn ten eerste. En het is veel meer. Heel je lijf heeft last op dat moment en je kunt bijna niet functioneren. Gelukkig heb ik mijn vriend die dan de zorg voor de kinderen kan overnemen. Maar ik voel me ook heel vaak schuldig.'

‘Soms ben ik bang dat mijn migraine overkomt als een teken van zwakte. Ik heb te veel schrik van reacties van mensen. Daarom zeg ik het niet altijd als ik een aanval heb.’

Beluister hier de aflevering

Een podcast is een luisterverhaal dat je kunt beluisteren via je smartphone, tablet of computer. Klik in de speler hieronder op de play-knop voor de eerste aflevering. Of klik op het wifi-symbooltje in de speler en ga naar je favoriete podcast-app. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen enkele aflevering mist. Klik in de app op 'abonneer', 'volg' of 'subscribe'. 

Podcastreeks Wat je nog niet wist over ... seizoen 3

Denk je wel eens dat je de enige bent die zich alleen voelt met z'n gedachten, moet vechten tegen een ziekte of een vriend of familielid heeft die extra zorg vraagt? Gezondheid houdt ons allemaal bezig, ook al lijkt dat soms niet zo. En dat willen we bespreekbaar maken in deze podcast.

Thomas Van der Plaetsen kreeg teelbalkanker. Hij leerde omgaan met de chemo en de angst voor herval. William Boeva leeft met dwerggroei. Door die beperking voelt hij zich te vaak onzichtbaar. Linda De Win is met pensioen en ontdekt een nieuwe kant van zichzelf. Al doet de stilte van de telefoontjes die uitblijven pijn.

In openhartige gesprekken praten deze bekende Vlamingen eerlijk en vrijuit. Dat is niet altijd makkelijk. Hun getuigenissen zijn stuk voor stuk bemoedigend en ontroerend. Ze tonen dat iedereen worstelt, valt en weer opstaat, op zijn of haar manier. En dat is oké.