Journaliste Linda De Win is met pensioen maar nog niet uitverteld. Ze ontdekt een nieuwe kant van zichzelf. Al doet de stilte van de telefoontjes die uitblijven soms pijn.

‘Het is niet omdat ik 65 ben, dat mijn interesse weggaat. Of dat ik geen journaliste meer ben, ik lees nog steeds alle kranten. Mensen zeggen: je kunt eindelijk genieten. Wat een vreemd concept, alsof je niet kunt genieten tijdens je werk.’

‘Ik had verwacht dat het makkelijker zou zijn om bezig te blijven. Je moet zelf actief op zoek gaan, dat had ik onderschat.’

Beluister hier de aflevering

Een podcast is een luisterverhaal dat je kunt beluisteren via je smartphone, tablet of computer. Klik in de speler hieronder op de play-knop voor de eerste aflevering. Of klik op het wifi-symbooltje in de speler en ga naar je favoriete podcast-app. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen enkele aflevering mist. Klik in de app op 'abonneer', 'volg' of 'subscribe'.

Podcastreeks Wat je nog niet wist over ... seizoen 3

Denk je wel eens dat je de enige bent die zich alleen voelt met z'n gedachten, moet vechten tegen een ziekte of een vriend of familielid heeft die extra zorg vraagt? Gezondheid houdt ons allemaal bezig, ook al lijkt dat soms niet zo. En dat willen we bespreekbaar maken in deze podcast.

Thomas Van der Plaetsen kreeg teelbalkanker. Hij leerde omgaan met de chemo en de angst voor herval. William Boeva leeft met dwerggroei. Door die beperking voelt hij zich te vaak onzichtbaar. Isolde Lasoen heeft meerdere keren per maand migraine. Toch geeft ze niet op. Sven Pichal is pleegouder van twee tieners. Hij houdt van hen als een vader, maar hij is ook moe.

In 5 openhartige gesprekken praten deze 5 bekende Vlamingen eerlijk en vrijuit. Dat is niet altijd makkelijk. Hun getuigenissen zijn stuk voor stuk bemoedigend en ontroerend. Ze tonen dat iedereen worstelt, valt en weer opstaat, op zijn of haar manier. En dat is oké.