Radiomaker Sven Pichal is al zeven jaar pleegouder van twee tieners. Hij houdt van hen als een vader, maar hij is ook moe. De beschadigingen die ze opliepen in hun jeugd zorgen voor een pittige puberteit.

‘Het is een hele tocht. Als koppel denk je soms: oei, was dit onze droom? Maar je moet met heel veel energie blijven rechtstaan. Dat is de uitdaging.’

‘Je denkt van jezelf dat je diplomatisch en rustig bent en nooit zal roepen op een kind. Maar af en toe is het toch heel moeilijk om al die theorie vol te houden. Zeker nu, we zitten er gewoon middenin. Het woord pittig is op zijn plaats bij pubers.’

Beluister hier de aflevering

Een podcast is een luisterverhaal dat je kunt beluisteren via je smartphone, tablet of computer. Klik in de speler hieronder op de play-knop voor de eerste aflevering. Of klik op het wifi-symbooltje in de speler en ga naar je favoriete podcast-app. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen enkele aflevering mist. Klik in de app op 'abonneer', 'volg' of 'subscribe'. 

Podcastreeks Wat je nog niet wist over ... seizoen 3

Denk je wel eens dat je de enige bent die zich alleen voelt met z'n gedachten, moet vechten tegen een ziekte of een vriend of familielid heeft die extra zorg vraagt? Gezondheid houdt ons allemaal bezig, ook al lijkt dat soms niet zo. En dat willen we bespreekbaar maken in deze podcast.

Thomas Van der Plaetsen kreeg teelbalkanker. Hij leerde omgaan met de chemo en de angst voor herval. William Boeva leeft met dwerggroei. Door die beperking voelt hij zich te vaak onzichtbaar. Isolde Lasoen heeft meerdere keren per maand migraine. Toch geeft ze niet op. Linda De Win is met pensioen en ontdekt een nieuwe kant van zichzelf. Al doet de stilte van de telefoontjes die uitblijven pijn.

In 5 openhartige gesprekken praten deze 5 bekende Vlamingen eerlijk en vrijuit. Dat is niet altijd makkelijk. Hun getuigenissen zijn stuk voor stuk bemoedigend en ontroerend. Ze tonen dat iedereen worstelt, valt en weer opstaat, op zijn of haar manier. En dat is oké.