3x CM tot je dienst

Meer info en alle voorwaarden op www.cm.be/cm-voordelen

REISBIJSTAND

Om iedereen een zomer zonder medische zorgen te garanderen, rekent CM op Mutas. Ga je naar het buitenland op reis? De alarmcentrale van Mutas staat 24 uur op 24 voor je klaar. Neem je Europese ziekteverzekeringskaart mee en sla het telefoonnummer van Mutas op in je gsm: 0032 22 72 09 00. Bel binnen de 48 uur naar Mutas als je in het ziekenhuis terechtkomt.

Ledenvoordeel

De CM-reisbijstand geldt wereldwijd voor kinderen en jongeren met kinderbijslag. Voor andere CM-leden geldt het in de landen van West- en Centraal-Europa en het Middellandse Zeegebied. Voor het overzicht van alle landen, meer info en voorwaarden: www.cm.be/reisbijstand.

KOOKOUDERS

Wil je deze zomer proeven van de Kazou-sfeer, maar ben je (net) te oud om als lid mee te gaan? Dan kun je ook als kookouder van een vakantie genieten. Je bent vooral bezig met potten en pannen, maar als handige Harry kun je ook kleine praktische zaken en probleempjes oplossen.

Meer info

Kazou biedt je in ruil een gratis verblijf, een onkostenvergoeding en de nodige ondersteuning aan. Voel je het kriebelen om deze zomer de handen uit de mouwen steken? Mail naar vrijwilliger@kazou.be of bel 02 246 49 73.

SAMANA-VAKANTIES

Wie er even tussenuit wil – alleen of met familie, vrienden of je mantelzorger – maar ook ondersteuning nodig heeft, kan terecht bij Samana. De groepsvakanties, bedevaarten en vakanties op maat zijn aangepast aan de noden en wensen van mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers.

Ledenvoordeel

Voor deelname aan een eerste Samana-vakantie of -bedevaart krijg je in 2019 een tegemoetkoming van 240 euro of 265 euro als je recht hebt op de verhoogde tegemoetkoming. Voor alle andere vakanties in 2019 kun je rekenen op een tegemoetkoming van 190 euro.