Kan dat wel?

Een thriller van 33 woorden*, kan dat wel? Misdaadauteur en jurylid Bram Dehouck deed de test en kwam tot dit resultaat:

Franky schrikt wakker. Geluid in huis. Half zes, is het de krant? Hij ontspant. Luistert. Gedempte stemmen nu. Voetstappen op de trap. Hij wist dat dit ooit zou gebeuren. Hij zet zich schrap.

Ongetwijfeld doe jij het beter! Woon je in Vlaanderen of Brussel? Stuur dan jouw verhaal in tot en met 2 november 2020 en wacht bibberend af of jouw verhaal tot de tien beste behoort. Het publiek kan op zijn of haar favoriete verhaal stemmen tot en met 16 november 2020. De jury kiest de winnaar uit de vijf verhalen met de meeste voorkeursstemmen.

* Je hoeft geen titel te bedenken. Wil je je verhaal toch een titel meegeven? Dan telt die niet mee in de 33 woorden.

Doe mee!

Persoonlijke gegevens

CM kan je contacteren i.k.v. je deelname

Adres:

Bij winst wordt het pakket op onderstaand adres geleverd


Wie is de jury?

Toni Coppers

Toni Coppers is zonder twijfel Vlaanderens favoriete misdaadauteur. Zijn boek Dood water werd bekroond met de Knack Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman. Zijn populaire reeks rond commissaris Liese Meerhout is niet alleen een verkoopsucces, maar was ook een kijkcijferhit als de serie Coppers op VTM. Dit jaar lanceerde hij met Val de carrière van zijn nieuwe speurder: privédetective Alex Berger. 

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren is de meest bekroonde Vlaamse thrillerschrijfster. Ze schreef meer dan 45 kinder- en jeugdboeken die meermaals werden vertaald en waarvoor ze onder andere een Zilveren Griffel en een Boekenwelp ontving. Haar psychologische misdaadromans vielen meteen in de smaak. In 2017 ontving ze de Knack Hercule Poirotprijs voor Schemerzone. In september verscheen het laatste deel van een trilogie die ze samen schreef met de bekende strafpleiter Walter Damen.

Bram Dehouck

Bram Dehouck won in 2010 met zijn debuut De minzame moordenaar meteen de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman. Twee jaar later won hij de prijs opnieuw met Een zomer zonder slaap. Zijn werk werd vertaald in het Duits, Frans en Engels. 

Stephanie Lemmens was redacteur bij uitgeverij Manteau. Zij begeleidde auteurs bij het schrijven van een boek en werkte onder anderen samen met Toni Coppers.