4x CM tot je dienst

Meer info & alle voorwaarden op www.cm.be/cm-voordelen of www.cm.be/vrijetijd

Volg de monicursus van Kazou

Kazou biedt toffe vakanties aan voor kinderen en jongeren van 7 tot en met 18 jaar. Elk jaar trekken duizenden vrijwilligers naar binnen- en buitenland om die vakanties te begeleiden. Wil je zelf ook kinderen een onvergetelijke tijd bezorgen? Behaal dan je attest als ‘animator in het jeugdwerk’ met de basiscursus van Kazou.


In de krokus- en paasvakantie stoomt Kazou opnieuw monitoren klaar. De basiscursussen staan open voor iedereen die in het jaar van de cursus 17 jaar wordt.


Meer info en inschrijven via www.kazou.be/wordmoni.

Vrijetijdsactiviteiten voor kinderen

De herfstvakantie staat voor de deur. De ideale periode voor kinderen om te ontspannen, spelen en ravotten. CM voorziet een tegemoetkoming van maximaal 100 euro per jaar voor verschillende vrijetijdsactiviteiten zoals speelplein en sportkampen.

Ledenvoordeel

Een tegemoetkoming van 5 euro per dag dat je kind deelneemt aan een sportkamp en 2,50 euro per dag voor het speelplein. Je kind moet lid zijn van CM gedurende de volledige duur van de activiteit en recht hebben op kinderbijslag. Het sportkamp moet georganiseerd worden door een sportdienst of -centrum van een gemeente, provincie of sportfederatie erkend door Sport Vlaanderen. Het speelplein moet erkend zijn door de stad, gemeente of de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw.

Thuisoppas zieke kinderen

Is je kind plots ziek en moet je gaan werken? Dan valt het soms niet mee om een oppas te vinden. CM voorziet een gekwalificeerde oppas aan huis. Je kunt van deze dienst gebruikmaken voor zieke kinderen tot en met 12 jaar of tot 21 jaar voor kinderen met een beperking of langdurige ziekte. Het zieke kind moet lid zijn van CM. Bel naar 078 05 01 09.

Ledenvoordeel

De oppas kan langskomen van maandag tot en met zaterdag van 7 tot 20 uur, voor minimaal vier uur en maximaal negen uur per dag, voor maximaal vijf werkdagen per kind/per ziekte. Je betaalt 5 euro per uur of 1,75 euro per uur indien je recht hebt op de verhoogde tegemoetkoming.

Peuters in actie

Tussen 1 en 3 jaar zijn kruipen, lopen, springen, dansen … de belangrijkste bezigheden van een kind. Met je peuter spelen is leuk en het stimuleert de motorische en cognitieve ontwikkeling van je kind. Tijdens de doe-sessie Peuters in actie krijg je concrete beweegtips en leer je spelimpulsen om samen te ontspannen, bewegen en spelen.

Meer info

CM organiseert de Peuters in actie-sessies samen met Kind en Preventie voor jou en je (klein)kind. Ze zijn gratis voor iedereen. Meer informatie op www.cm.be/peutersinactie.